Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση της ηγεσίας του ΥπΠΔΒΜκΘ για το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου ’11.
Και πάλι η ΒΙΟΛΟΓΙΑ είναι παντελώς απούσα ως διδασκόμενο αντικείμενο Γ.Π. από το Τεχνολογικό Λύκειο. Σήμερα στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ φοιτά (κατά το ΥπΠΔΒΜκΘ) το 25% των μαθητών Λυκείου και όλοι μας επιδιώκουμε το ποσοστό αυτό να αυξηθεί. Συνεπώς, στον «Αιώνα της Βιολογίας» οπότε τα θεματικά πεδία των Βιολογικών Επιστημών αποτελούν τροφοδότη ΒΑΣΙΚΩΝ στοιχείων σκέψης, κρίσης και απόφασης του κάθε πολίτη, αλλά και τον πυρήνα καθοριστικών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ εφαρμογών για την έξοδο από την πολυσχιδή κρίση της ελληνικής κοινωνίας, ένα τεράστιο ποσοστό μαθητών Λυκείου αποστερείται των ελάχιστων βασικών γνωστικών στοιχείων, με πολύπλευρα αρνητικές κοινωνικές συνέπειες!
Σημειώνεται πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την τελευταία εξαετία έχει δηλώσει επανειλημμένα (και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων) πως αυτό το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ευθύς μόλις ενεργοποιηθεί αλλαγή του σημερινού πλαισίου της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Σήμερα, όμως, βλέπουμε και πάλι ωρολόγιο πρόγραμμα που δε στηρίζεται στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο, που δεν υπηρετεί τις δηλωμένες αναγκαιότητες στο εισαγωγικό κείμενο του ΥπΠΔΒΜκΘ και όσον αφορά τις Φυσικές Επιστήμες και ιδιαίτερα τη Βιολογία σηματοδοτεί «αναλφάβητους» αυριανούς πολίτες και τεχνικούς.
Καλούμε την-ον κάθε συνάδελφο, την-ον κάθε ενεργό πολίτη να καταθέσει την άποψη του στη «δημόσια διαβούλευση» που ολοκληρώνεται, …ατυχώς μόλις στις 30-6-11.
Σχετικός δικτυακός τόπος διαβούλευσης από εδώ.