Αποτελέσματα Γ Φάσης ΠΔΒ

Ανακοινώθηκαν στον ιστότοπο που ΠΔΒ, τα αποτελέσματα της Γ φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και προκύπτει η 4άδα μαθητών που θα συμμετάσχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Δείτε τα αποτελέσματα.

Υπόμνημα της ΠΕΒ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η ΠΕΒ αξιοποιώντας όλα τα δεδομένα και τις απόψεις που κατέθεσαν οι συνάδελφοι στον διάλογο που προηγήθηκε (είτε δια ζώσης με τις συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) συνέθεσε και κατέθεσε Υπόμνημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί της πρότασης του Ι.Ε.Π. για την αναμόρφωση του Λυκείου το οποίο και σας κοινοποιούμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΕΒ και συνέβαλαν στην διαμόρφωση του Υπομνήματος.

Ελπίζουμε σε ευρύτερη ακόμα ανταπόκριση και ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων εν όψει της πρόθεσης για δημιουργία ομάδας εργασίας της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΒ που θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο να διαμορφώσει τις πάγιες θέσεις της ΠΕΒ για τα θέματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της ΠΕΒ

*Συνημμένα το υπόμνημα που κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συνάντηση της Επιτροπής Παιδείας και στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΒ

Εν όψει της πρόσκλησης στην Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων για να παραστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο του ΙΕΠ με θέμα “Αναβάθμιση του Λυκείου – Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, και σε συνέχεια της συνάντησης που διοργανώνεται στην Αθήνα, η Επιτροπή Παιδείας της Π.Ε.Β. καλεί σε συνάντηση την

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 σε αίθουσα του ισογείου του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ.

ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Βορείου Ελλάδας (του Νομού Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών) προκειμένου να ενημερωθούν για τα σχετικά θέματα της τρέχουσας εκπαιδευτικής επικαιρότητας από μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Β., να καταθέσουν την άποψη τους πάνω στο σχέδιο του Ι.Ε.Π. που ανακοινώθηκε και κατά αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην διαμόρφωση των πάγιων θέσεων της Ένωσης μας.

Οι συνάδελφοι που διαμένουν εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετέχουν εναλλακτικά αποστέλλοντας την άποψη τους ηλεκτρονικά στην γραμματεία της Π.Ε.Β.

Συνάντηση της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΒ

Εν όψει της πρόσκλησης στην Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων για να παραστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο του ΙΕΠ με θέμα “Αναβάθμιση του Λυκείου – Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, η Επιτροπή Παιδείας της Π.Ε.Β. καλεί σε συνάντηση

τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στα γραφεία της Π.Ε.Β. (Έβρου 94-96, Αμπελόκηποι, Αθήνα)

ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να καταθέσουν την άποψη τους πάνω στο σχέδιο του Ι.Ε.Π. που ανακοινώθηκε και να συμβάλλουν στην διαμόρφωση των θέσεων της Ένωσης.

Οι συνάδελφοι που διαμένουν εκτός Αττικής, μπορούν να συμμετέχουν αποστέλλοντας την άποψη τους ηλεκτρονικά στην γραμματεία της ΠΕΒ.

MSc degree in Infectious Diseases and International Medicine

Interdepartmental MSc degree in Infectious Diseases and International Medicine "From Bench to Bedside". More details

Expression of interest for Science writer - BSRC Fleming

Call for Expressions of Interest Science writer, BSRC Fleming The Biomedical Sciences Research Center ‘Alexander Fleming’ (www.fleming.gr) is seeking professionals with a proven track record in scientific writing, including research and infrastructure grant writing and reporting, business and investment planning, science policy development and/or science journalism. More details.

Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ: «Ραγδαίος αφανισμός» (Racing extinction), Λούι Ψυχογιός

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ σας προσκαλούν στην: Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ραγδαίος αφανισμός" (Racing extinction) του Λούι Ψυχογιός, και Ομιλία από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, καθηγητή Χ. Χιντήρογλου, «Βιοποικιλότητα: Η Διαχρονική Συμμαχία της Ζωής» τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, στις 20.00,...