ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ 28η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ

Ακόμα μια επιτυχία για την Ελλάδα στην 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που διεξήχθη από 23 έως 30 Ιουλίου 2017 στο Coventry της Αγγλίας. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με 2 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Μέγγος (Π.Π. ΓΕΛ Βαρβακείου Σχ.) και η Αλκμήνη Ζανιά (Π.Π. ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε η Ευγενία Ματθαιακάκη (4ο ΓΕΛ Πάτρας). Στην αποστολή συμμετείχε και η Βικτώρια Μπούρχα (Π.Π. ΓΕΛ Ιωνειδείου Σχ. Πειραιά), ενώ οι συνοδοί τους ήταν η Δρ. Ελευθερία Κραββαρίτη και η Δρ. Ελένη Γιαννούτσου, μέλη ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2017, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που πετυχαίνει διακρίσεις. Ο συνολικός απολογισμός είναι 10 χάλκινα μετάλλια και 6 εύφημες μνείες.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές μας ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου διακόσιους εβδομήντα μαθητές/τριες από 68 χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Στόχος ήταν να καλυφθούν ελλείψεις, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία της  Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των μαθητών, της πιο στοχευμένης και πολύπλευρης επιμόρφωσης, της όλο και καλύτερα οργανωμένης προσπάθειας από την ΠΕΒ, αλλά και της εθελοντικής προσφοράς δεκάδων συναδέλφων. Με δεδομένη τη παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα, ευελπιστούμε ότι και η πολιτεία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων :

• συγχαίρει θερμά τους/ις μαθητές/τριες της Ελληνικής αποστολής και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική και φοιτητική τους ζωή,
  • ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους/ες τους/ις συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές, οι οποίοι/ες εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην επιτυχία των μαθητών,
  • ευχαριστεί το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης (http://www.onassis.org/) για την οικονομική υποστήριξη του, αφού ανέλαβε το κόστος συμμετοχής της αποστολής μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα,
  • ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ),
  • ευχαριστεί την  Λουκουμοποιία Λούκος Α.Ε. (https://loukoumkoulou.gr/) ως χορηγός της Ελληνικής αποστολής για την προσφορά των προϊόντων τους.

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου .pdf.

ΠΜΣ: "Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική"

03 Αυγούστου 2017
ΠΜΣ: "Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική"

Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) των Τμημάτων Βιολογίας και Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών, αποφάσισε την προκήρυξη για την εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.), διετούς φοίτησης, στο γνωστικό αντικείμενο «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ» Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να υποβάλουν στη Γραμματεία...

Δύο θέσεις για Βιολόγους στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (7Κ/2017)

02 Ιουλίου 2017
Δύο θέσεις για Βιολόγους στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (7Κ/2017)

Εκδόθηκε η προκήρυξη 7Κ/2017 από τον ΑΣΕΠ. Περιλαμβάνει 2 θέσεις και για Βιολόγους, σχετικές με το περιβάλλον στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υποβολή αιτήσεων 11 έως 26 Ιουλίου 2017. Δείτε τον πίνακα κατανομής των θέσεων της προκήρυξης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη, ακολουθήστε το σύνδεσμο του ΑΣΕΠ.

Η Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο

26 Ιουλίου 2017
Η Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο

Σας γνωρίζουμε το σχετικό ενημερωτικό υλικό που αφορά την έναρξη του νέου κύκλου Προγράμματος “ Η Ιατρική μέσα απότο Μικροσκόπιο ”, του Καθηγητή κου Λάζαρη, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι. To Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό αντικείμενο η "Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο" πραγματοποιείται από...