Ο Γιάννης Παντής, Βιολόγος, Καθηγητής Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας έφυγε σήμερα από κοντά μας, μετά από μάχη τεσσάρων και πλέον μηνών, σε ηλικία 60 χρονών.

Για πολλούς από εμάς υπήρξε συμφοιτητής, καθηγητής, συνεργάτης, συνάδελφος, φίλος. Ένας Άνθρωπος, αγαπητός και προσιτός σε όλους.

Για όλους μας ήταν ο πρωτοπόρος της Οικολογίας ένας άξιος, υπεύθυνος, εργατικός, έντιμος μαχητής και εμπνευστής πολλών αλλαγών στο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία, τα οποία θέλησε να υπηρετήσει με γνώμονα πάντα την πίστη του στην συλλογική δράση.

Με το ίδιο ακατάβλητο πείσμα και πάθος που τον χαρακτήριζε σε κάθε θέση ευθύνης που ανέλαβε, υπηρέτησε και τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ από την οποία και αποχώρησε μάχιμος έως την τελευταία στιγμή.

Φεύγει νέος, αφήνοντας τους νεώτερους συναδέλφους Βιολόγους να συνεχίσουν τις μάχες του αντλώντας έμπνευση από τη δική του στάση ζωής.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, μέλος της οποίας αποτελούσε ο Γιάννης Παντής, εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλειά του και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ,

Συνάδελφε και Φίλε Γιάννη

Διαβάστε εδώ σε μορφή .pdf

Ομιλία κ. Λευτέρη Ζούρου, 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΒ "Η Βιολο...