Δελτίο Τύπου για τα Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης σε Εργαστηριακή Γενετική - Γενετική Συμβουλευτική-Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος κύκλος των εν λόγω Σεμιναρίων (στο νοσ. Έλενα: 14-16/12/12) με την συμμετοχή 38 νέων συναδέλφων (βιοεπιστημόνων και γιατρών συνολικά περίπου 90 για τους δύο κύκλους) απο όλη την Ελλάδα. Τα σχόλια που λάβαμε σαν Οργανωτική Επιτροπή ήταν στην ολότητά τους θετικά, που συμπληρώθηκαν με θετικές προτάσεις για την βελτίωση των Σεμιναρίων σε οργανωτικό επίπεδο αλλά και για το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων.  Κρίνοντας από τα σχόλια και διαπιστώσεις των νέων συναδέλφων έγινε κατανοητή η συνθετότητα των γενετικών αναλύσεων και η ιδιαιτερότητα των διαδικασιών της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ενώ με δυσκολία έγινε κατανοητή η "ιδιαιτερότητα" της χώρας μας "να εμμένει" στην απουσία θεσμικού πλαισίου για τις υπηρεσίες Γενετικής. Ιδιαίτερα θετικά εκτιμήθηκε η οργανωτική πρόβλεψη για συμμετοχή των συναδέλφων σε διάλογο με τους ομιλητές. Με αφορμή το παρόν ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε στους συναδέλφους και τα αντίστοιχα Εργαστήρια που συνεργάστηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης για την μετάδοση της σχετικής πρακτικής εμπειρίας τους προς τους νέους συναδέλφους μας. Ειδικότερα αναφερόμαστε στους συναδέλφους και τα αντίστοιχα εργαστήρια:

ΜΠΟΥΤΟΥ ΕΥΦΡΩΣΥΝΗ/ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Εργαστήριο Γενετικής /ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ)

ΓΙΑΝΟΥΚΑΚΟΣ ΚΟΥΛΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)

ΣΑΜΠΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)

ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΑΚΕΣΩ)

ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (GENEKOR)

ΧΡΙΣΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (LOCUS MEDICUS)

ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΕΥΡΩΓΕΝΕΤΙΚΗ)

ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ELYTRON ANALYSIS)

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΒΟΥΛΑ (Εργαστήριο Γενετικής/ΜΗΤΕΡΑ)

Τέλος, θα θέλαμε εκ νέου να ευχαριστήσουμε ειλικρινά και θερμά (και εκ μέρους των νέων συναδέλφων) τους 30 συναδέλφους* μας ομιλητές απο τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για την μετάδοση των γνώσεων και της εμπειρίας τους προς τους νέους συναδέλφους μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Κωνσταντουλάκης Παντελής

Χριστόπικου Δήμητρα

Κόλλια Παναγούλα

Παπαδάκης Μάνος

* e-Διευθύνσεις για το Πρόγραμμα και ομιλητές:

Θέση εργασίας: Βοηθός εργαστηρίου στο Pinewood American International...

12 Σεπτεμβρίου 2017
Θέση εργασίας: Βοηθός εργαστηρίου στο Pinewood American International School, Θεσσαλονίκη

Ζητείται αγγλομαθής βοηθός εργαστηρίου στο σχολείο Pinewood στη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να δείτε την αγγελία εδώ. Και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση εδώ.

Ημερίδα ΠΕΒ "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν κ...

14 Σεπτεμβρίου 2017
Ημερίδα ΠΕΒ "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν και Μέλλον"

Στα πλαίσια των εκθέσεων HealthLab, EcoLink, Chem17 που θα πραγματοποιηθούν 24-26 Νοέμβρη στο MEC Παιανίας (Λεωφόρος Λαυρίου 301, 19002 Παιανία Αττικής), η ΠΕΒ διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν και Μέλλον". Διακεκριμένοι Γενετιστές από το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα θα παρουσιάσουν την σύγχρονη πρακτική...